Ontdek de prachtige omgeving van Toscane op een elektrische fatbike

Toscane is misschien wel een van de mooiste streken in Italië. Met eindeloze (wijn)velden, knusse dorpjes en toeristische kustplaatsen, is het een gevarieerde streek waar voor iedereen wel iets tussen zit. Wanneer je in Toscane bent wil je natuurlijk zo veel mogelijk van de streek zien en kunnen genieten van het prachtige weer. Een ideale manier om dit te doen is op een elektrische fatbike. Daar leggen we in deze blog meer over uit!

De voordelen van een elektrische fatbike

Een van de grootste voordelen van een elektrische fatbike is de trapondersteuning. Deze maakt het mogelijk om in een korte tijd een lange afstand af te leggen. Met een elektrische fatbike is het mogelijk om een snelheid tot wel 25 kilometer per uur te bereiken, maar je kan de trapondersteuning zo hoog of laag mogelijk zetten als dat je zelf wilt. Daarnaast heeft een fatbike hele brede banden, soms wel twee keer zo breed als normale fietsbanden. Deze zorgen voor een comfortabele rijervaring en maken het mogelijk om op veel verschillende soorten terreinen te fietsen. 

De mooiste fietsroutes in Toscane op een elektrische fatbike

Zoals eerder vermeld is Toscane een prachtige omgeving met veel afwisseling. Hieronder hebben we daarom twee mooie fietsroutes op een rijtje gezet. Maar stap vooral zelf op de fiets en kijk waar je terecht komt!

1. Florence – Fiesole

Florence is de hoofdstad van Toscane, en daarom een must see wanneer je er bent. In de stad zelf zijn genoeg fietsroutes te vinden, maar wanneer je alles in de stad gezien hebt is er ook buiten de stad nog veel te beleven. Fiets bijvoorbeeld vanaf Florence naar het kleine dorpje Fiesole. Deze is gelegen op nog geen 10 kilometer, en is vooral op een elektrische fiets dus snel te bereiken. Het dorp ligt op een heuvel waardoor je mooie uitzichten op Florence en de omliggende omgeving zult hebben.

2. L’Eroica

Dit is een traditionele route die al jarenlang gefietst wordt op de eerste zondag van oktober. De route is maar liefst 209 kilometer lang en gaat door Siena. Tijdens de route zul je prachtige landschappen tegenkomen met grote wijngaarden. Doordat de route op veel borden staat aangegeven is hij bovendien makkelijk te volgen. Aangezien 209 kilometer wel heel lang fietsen is op één dag, zelfs op een elektrische fiets, is het ook mogelijk om maar een gedeelte van de route te doen.

Wanneer je besluit om te gaan fietsen in Toscane is het natuurlijk wel belangrijk om een goede fiets te hebben. Kijk daarom eens naar de elektrische fatbikes van Matrabike. Hier vind je een breed maar scherp geprijsd assortiment waar gegarandeerd een fiets voor je tussen zit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *